Wednesday, May 23, 2007

Mistä kaikki lähti ja mihin ollaan menossa

Eli nyt lupaamamme historiikki ja lopussa vielä ensi syksyn suunnitelmia.

Avara, niin kuin kaikki muutkin nuorten vapaaehtoistoiminnan keskuksessa toimivat projektit, on lähtöisin Hesan Nuorten Äänen järjestämistä foorumeista. Siellä toivottiin tilaa nuorille, jossa voisi vain yksinkertaisesti viettää aikaa. Tila ei kuitenkaan saisi olla nuorisotalo, vain täysin erilainen. Tästä aatteesta syntyi Avara ja tämän mukaan vieläkin toimimme.
Vuoden 2004 syksyllä muutimme vanhaan VR:n lipunmyynti toimistoon, jossa vieläkin toimimme. Tuolloin ikärajamme olivat korkeammat ja olimme auki myös sunnuntaisin.

Vuonna 2006 on tapahtunut suuria muutoksia, yleisestä toiveesta laskimme ikärajamme 13-vuoteen entisestä 15, ja päätimme vähäisten asiakasmäärien takia olla kiinni sunnuntaisin.
Työtä, joka ei kahvilassa näy päälle päin, on myös tehty. Kouluille on saatu kurssitarjottimille koulutuksiamme, ja tietoisuutta paikasta lisätty mainostamalla opo:n tunneilla vapaaehtoistyötä.

Koska osallisuus on Avarassa avain sana, ja nuorten aktiivisuus päämäärä, niin syksyllä 06 päätimme kokeilla 18-vuotiaiden nuortemme omia iltoja, tuolloin nuori olisi itse vastuussa ja aikuinen ohjaaja olisi vain puhelimen päässä. Illat olivat rauhallisia ja hyvin onnistuneita.

Nuoret ja aikuiset on myös lähetetty yhdessä oppimaan opintomatkoille. Ensimmäinen tapahtui syksyllä -06 Tanskaan ja Ruotsiin ja toinen keväällä -07 Belgiaan. Matkat ovat olleet antoisia, on nähty kuinka pitkällä olemme ja kuinka paljon on vielä mentävää jokaisella meistä.

Avarassa on nähty monen laisia tapahtumia, useat niistä tapahtumatuottaja-koulutuksen järjestämiä. On ollut esittävää taidetta, heavy-iltaa, kynttilöiden yötä ja upeita bändi-iltoja sekä viikonloppuja.Koska kaikki hyvä loppuu aikanaan ja Avara on loppupeleissä vain projekti, toiminta tällaisenaan ja kahvilaan panostaen loppui tähän kevääseen. Syksyllä tulemme panostamaan koulutuksiin ja tapahtumiin. Tapahtumia on toivottavasti joka toinen viikko, ja koulutuksia koko ajan käynnissä. Jotenka, nähdään ensi syksyn tapahtumissa!

No comments: